Vragen? Bel ons gerust: Tel: +316 230 88 936
Sirius Vision - Film Productions
Sirius Vision - Film Productions

Cameraman inhuren

Je bent helemaal klaar om de wereld te veroveren met de ongelofelijke verhalen die jouw bedrijf te vertellen heeft. Je beseft ook dat video dé manier is om je publiek te bereiken. En omdat smartphone video's niet bepaald indrukwekkend zijn, ben je op zoek naar een oplossing. En dan valt het kwartje: je hebt een professional nodig. Een cameraman inhuren garandeert een beter resultaat.

Wat is een cameraman (m/v)?

Voordat we verder gaan: een cameraman kan natuurlijk net zo goed een cameravrouw zijn. Sterker nog, de beste ‘cameramensen’ ter wereld zijn vrouwen. Maar wat doet zo’n camera professional nou eigenlijk? Hij of zij is natuurlijk méér dan iemand die alleen maar op de recordknop drukt.

Wat zijn de taken van een cameraman?

Een cameraman bedient dus de camera en legt de beelden vast, maar hij speelt ook een cruciale rol in de compositie, belichting, en beeldtaal. Hij moet een scherp oog hebben voor details en in staat zijn om de visie van de regisseur om te zetten in beelden. Daar komt expertise en vakmanschap bij kijken. Een getalenteerde cameraman kan een gewoon verhaal omtoveren tot een visueel meesterwerk dat de kijker betovert.

Welke opleidingen zijn er tot cameraman?

Vanzelfsprekend bestaan er ook opleidingen tot cameraman. Zo bestaat er een bacheloropleiding bij de Filmacademie en zijn er verschillende mbo-opleidingen tot cameraman in heel Nederland. Met elk van deze kan de aspirant-camera professional jaren zoet zijn. En dat zie je in de producties die deze personen maken.

bekijk hier al onze projecten
Sirius Vision - shoot set - Professionele cameraman inhuren

Heldere en inspirerende films met krachtige
 verhalen die mensen in beweging brengen

De voordelen van een professionele cameraman inhuren

Allereerst zorg je met een cameraman voor verbetering van de videokwaliteit. Je krijgt een expert in beeldcompositie, belichting en beweging. Hij vindt het juiste perspectief en gebruikt daar apparatuur voor die zelfs de beste smartphone in het stof doet bijten.

En dan is er de tijd- en kostenbesparing. Ja, je leest het goed! Hoewel het inhuren van een professional een investering vereist, bespaar je er op de lange termijn geld mee. Je vermijdt ook kostbare fouten die je later moet corrigeren. Maar belangrijker nog: je maakt een professionele indruk die meer klanten aantrekt en meer omzet genereert.

En laten we de creatieve input niet vergeten. Een ervaren cameraman brengt een schat aan kennis en ervaring mee. Dit betekent dat ze vaak geweldige ideeën hebben over hoe je een scène kunt benaderen of een shot kunt maken, zodat je diepe indruk op de kijker maakt

Cameraman inhuren: kosten

Gemiddeld rekent een freelance cameraman een dagtarief tussen de 450 en 800 euro. Als je topkwaliteit en een soepele ervaring zoekt, overweeg dan een videoproductiebedrijf zoals Sirius Vision. De investering in een team van experts kan op de langere termijn onbetaalbaar blijken.

Zó kies je de juiste cameraman

Als je op het punt staat een cameraman in te huren, dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt. Hou daarbij rekening met de volgende zaken, zodat het resultaat optimaal wordt.

Ervaring

Het is één ding om een camera te kunnen bedienen, maar het is een heel ander verhaal om te weten hoe je het beste uit dat apparaat kunt halen. Kijk dus goed naar de ervaring van de cameraman. Die kun je vaak afleiden aan het portfolio. Bekijk eerdere video’s van deze professional. Hebben ze ooit soortgelijke projecten aangepakt? Zorg ervoor dat hun expertise aansluit bij jouw wensen en eisen.

Apparatuur en technologie

De camera zelf is slechts één stukje van de puzzel. Ook de belichting, de lenzen en de software voor nabewerking spelen een enorme rol in het eindresultaat. Check daarom of de cameraman hoogwaardige apparatuur gebruikt en bekend is met de nieuwste technologieën.

Flexibiliteit en aanpassingsvermogen

Zelfs de allerbeste plannen kunnen veranderen. Misschien valt er een hoosbui of meldt die ene collega zich ziek, die je zo graag in de video wilde. Een goede cameraman denkt als een regisseur. Hij kan zich aan veranderingen aanpassen en zorgt ervoor dat je eindproduct er nog steeds geweldig uitziet.

Oh, en nog een kleine bonus-tip: het is ook belangrijk om iemand te vinden waarmee het klikt! Een goede samenwerking kan een wereld van verschil maken in het eindproduct. Daarom is het prettig als je vrijblijvend kennis kunt maken.

Vraag een offerte aan

Sirius Vision: experts in online video productie

Bij Sirius Vision begrijpen we dat een geweldige video meer is dan alleen geweldige cameravoering. Het is een samenspel van creativiteit, vakmanschap en samenwerking, en we zijn trots op ons team dat dit alles mogelijk maakt.

In ons team heeft elk lid een eigen rol. Jordi is onze gepassioneerde producer/regisseur, en Bruno de Director of Photography die elk storyboard tot leven brengt. Donna zorgt voor projectmanagement en planning, terwijl Dani onze enthousiaste Business Developer is. En als strateeg en marketeer is Noah een onmisbare schakel. Samen begeleiden we bedrijven zoals het jouwe van concept naar eindproduct, en dat doen we met een heleboel passie en creativiteit.

Maar wat ons echt onderscheidt, is onze totaalaanpak in videoproductie. We geloven in de kracht van samenwerking en in de magie die ontstaat wanneer alle elementen van het productieproces naadloos op elkaar aansluiten. Van de eerste brainstormsessie tot de distributie van jouw video op allerlei platformen – elke stap voeren we uit met de hoogste kwaliteitsstandaarden. Dus als je op zoek bent naar een cameraman, overweeg dan om een heel team van videoprofessionals in te huren: Sirius Vision.

onze klanten

Wat zeggen onze klanten?

Bekijk al onze reviews
Sirius Vision
Sirius Vision Film Productions
5.0
Gebaseerd op 24 beoordelingen
powered by Google
icginbeeldicginbeeld
08:50 04 Mar 24
Heel prettig samengewerkt met Jordi en zijn team. Zeer professioneel bedrijf en daarnaast is het contact erg fijn. Er wordt super snel geschakeld, de deadline wordt altijd gehaald en er zijn duidelijke afspraken. Daarnaast zijn de draaidagen ook erg gezellig. En het belangrijkste.... het resultaat is erg mooi. Van harte aanbevolen!
Patrick DerkxPatrick Derkx
15:51 09 Feb 24
Heel prettig samen gewerkt met Jordi en zijn team. Duidelijke afspraken, proactief meedenken, punctualiteit, autonomie van werken etc. En..laten we het niet vergeten...hele knappe video's
Avek HaarlemAvek Haarlem
14:53 19 Jan 24
Eind vorig jaar heeft Serius Vision 5 helle mooie werken bij filmpjes gemaakt. Jordi de man was zeer professioneel en kwam goed voorbereid. Goede scripts en gedurende 2 dagen super mooie opnames gemaakt.Ik kan Serius Vision zeker aanbevelen. Benieuwd naar de resultaten? ga naar werkenbijavek.nl
Femke JansenFemke Jansen
09:33 06 Nov 23
Ik heb de samenwerking als heel prettig ervaren. Met oog voor detail zonder het grote geheel uit het oog te verliezen. De korte lijnen en besluitvaardigheid tijdens het proces waren heel fijn.
Bart SchreursBart Schreurs
11:14 23 Oct 23
Sirius Vision bewijst zich als een uitzonderlijke videoproductie partner. Hun professionele aanpak strekt zich uit van conceptontwikkeling tot eindmontage, en denken mee elke fase van het project. Tijdens iedere stap van het proces communiceren ze helder en duidelijk wat er moet en gaat gebeuren en is er duidelijk sprake van controle over het project.
Lilian KuertenLilian Kuerten
10:54 09 Oct 23
Voor onze campagne voor Jeugd en (school)veiligheid werkten we samen met Jordi en zijn team. Binnen no-time werd een draaiboek in elkaar gezet en waren de video's binnen twee weken een feit. Voortvarend en met mooi resultaat! Gemeente Amsterdam
Niels van DuijnNiels van Duijn
09:10 20 Sep 23
Met Sirius Vision is het fijn samenwerken! Tijdens het voortraject wordt er ontzettend veel aandacht besteed en ze stellen de juiste vragen. Een duidelijk overzicht volgt zodat je precies weet waar je aan toe bent. De productie is ronduit leuk en gezellig met deze mannen, om over het resultaat nog maar niet te spreken! Ontzettend gave video's na een leuk traject! Thanks!
Michael MichelMichael Michel
09:25 11 Jul 23
Als bedrijf waren we op zoek naar een betrouwbare partner om een campagne voor ons te produceren en Sirius Vision heeft onze verwachtingen overtroffen op alle fronten.Vanaf het allereerste contact was de communicatie met Sirius Vision professioneel en efficiënt. Ze waren altijd bereikbaar en reageerden snel op al onze vragen en verzoeken. Dit gaf ons een gevoel van vertrouwen en zekerheid gedurende het hele proces.Wat betreft het daadwerkelijke werk dat Sirius Vision heeft afgeleverd, kunnen we alleen maar lovende woorden spreken. De kwaliteit van de video's die ze hebben geproduceerd was perfect en sloot volledig aan op onze wensen.Daarnaast verdient het team van Sirius Vision ook lof voor hun professionaliteit en vriendelijkheid. Ze werkten nauw met ons samen om onze visie te begrijpen en brachten innovatieve ideeën naar voren om de campagne nog impactvoller te maken. Hun toewijding aan het leveren van uitstekende resultaten was duidelijk zichtbaar in elke stap van het proces.Tot slot was het project binnen de afgesproken tijd voltooid, wat aantoont dat Sirius Vision een bedrijf is dat zijn beloftes nakomt en streeft naar klanttevredenheid.Kortom, we kunnen Sirius Vision Film Productions ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een professioneel en betrouwbaar bedrijf voor videoproducties. Hun creativiteit, vakmanschap en toewijding aan klanttevredenheid zijn werkelijk indrukwekkend. We kijken ernaar uit om in de toekomst opnieuw met hen samen te werken.
Kirstin MantjeKirstin Mantje
16:20 03 Jul 23
Snelle en goede service!
Sirius Vision heeft voor ons een mooie wervingsfilm gemaakt. Het eindresultaat was zeer geslaagd. Maar ook de voorbereiding en begeleiding op de filmdag zelf was erg goed.
Michel CramerMichel Cramer
17:44 28 Jun 23
In contact gekomen met Sirius Vision om ons bedrijf onder de aandacht te brengen. Wisten door veel vragen te stellen de kern van onze dienstverlening samen te vatten en te verwerken in een pakkend concept. Uiteindelijk hebben we meerdere video’s ontvangen om op verschillende kanalen in te zetten. Erg tevreden met het eindresultaat.
marie louise buckensmarie louise buckens
12:58 20 Jun 23
Sirius Vision heeft de gemeente Halderberge begeleid met het schrijven van een script voor het introductie filmpje en bij de opnames ervan. We hadden allerlei wensen dus we waren zeker niet de gemakkelijkste klant. Er werd volop met ons meegedacht om onze creatieve ideeën naar een nog hoger plan te tillen. De opname dag zelf was ook erg leuk om mee te maken. Jordi en zijn collega hebben ons efficiënt, professioneel maar ook zeker met de nodige gezelligheid door de dag heen geloodst. Het resultaat is erg goed geworden! Dank aan Sirius Vision!!
Toxic SDUToxic SDU
09:27 14 Mar 23
Diverse projecten met Sirius Vision Film en Productions gedaan. Van e-learning tot promotiefilm en alles daar tussenin. Sirius Vision schakelt snel, denkt inhoudelijk mee en is creatief in het bedenken van oplossingen. Wat ons betreft dus echt een aanrader.
Robin HildenbrantRobin Hildenbrant
08:51 14 Mar 23
Super blij met de samenwerking met Sirus Vision! Een video producer die begrijpt wat er nodig is om tot een succesvolle productie te komen!
Denise ter HorstDenise ter Horst
12:16 06 Mar 23
De samenwerking met Sirius Vision heeft al onze verwachtingen overtroffen. De foto's en video's worden heel goed ontvangen op onze Social Media kanalen en geven precies de juiste uitstraling weer. Professionele aanpak en jongens die meedenken. Kortom: zeer tevreden en voor herhaling vatbaar!
brenden verweijbrenden verweij
14:27 03 Mar 23
Wij hebben een hele prettige samenwerking met Sirus Vision gehad voor meerdere video's die we hebben geschoten. Jordi is erg meedenkend en snapt al snel wat er neergezet moet worden en hoe we daar toe het beste kunnen komen. Fijn dat er creatief wordt mee gedacht. Jordi en Bruno werken snel, professioneel en leveren een super kwaliteit aan video's. Specifieke wensen in o.a de nabewerking e.d; niet was hen te gek. Daarnaast is het ook top dat Jordi adviseert hoe je daarna het best de video's kunt verspreiden en welke kanalen interessant kunnen zijn voor ons bedrijf. Als bedrijf zonder marketing afdeling voelt dit als een prettig verlengstuk. Bedankt!
Stephen ZwanenburgStephen Zwanenburg
11:07 06 Jan 23
Sirius Vision Film Productions luistert, denkt mee en is zeer creatief in het bouwen naar een geweldige bedrijfsfilm!
Y GumusY Gumus
09:31 25 Oct 22
Fijne samenwerking met Jordi en Bruno! Snelle afwerking en hoge kwaliteit in foto en video. Voor mijn volgende project kies ik zeker weer Sirius Vision!
Henk SwierHenk Swier
09:11 03 Aug 22
Zeer prettige samenwerking gehad met Sirius Vision. Samen tot een mooi concept gekomen waarna we erg blij zijn met onze bedrijfsvideo. Wij zijn tevreden!
UpRecruitUpRecruit
11:58 01 Aug 22
Een uitstekend productiebedrijf voor kwalitatief hoogwaardige video's! Wij zijn erg tevreden over de fijne samenwerking met Sirius Vision Film Productions.
Milan van EssenMilan van Essen
14:56 07 Jul 21
Hele fijne samenwerking met Sirius Vision.Tijdens de zoektocht naar een bedrijf die een pakkende promo van ons nieuwe product kon maken, kwam ik terecht bij deze professionals. Zij hebben ons verhaal op de juiste manier in beeld gebracht en mijn verwachtingen meer dan overtroffen.Bedankt voor de fijne samenwerking, dat er nog maar velen mogen volgen!
js_loader

Bedrijfsfilm, campagnefilm of commercial laten maken?

Benieuwd geworden naar wat we voor elkaar kunnen betekenen? Of gewoon nieuwsgierig? Neem gerust contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden.
Sirius Vision - Jordi de Man

Let's talk

Jordi de Man
Founder / Producer / Regisseur
Jordi@siriusvision.nl
+31 623 088 936
Neem contact op
menu