Vragen? Bel ons gerust: Tel: +316 230 88 936
Sirius Vision - Film Productions
Sirius Vision - Film Productions

Prijzen

Slimme ondernemers investeren in videomarketing. Met social media video’s bereik je nieuwe doelgroepen, met online commercials vergroot je je naamsbekendheid en met bedrijfsfilms boor je interessante contacten aan. Dat je de kosten hiervoor terug gaat verdienen, is een feit. Maar aan wat voor prijzen moet je denken bij videoproducties?

Je zag hem al aankomen: het hangt ervan af. Op deze pagina ontdek je welke factoren de prijs van een professionele videoproductie beïnvloeden. Maar we durven ook best concreet te zijn: onderaan deze pagina vind je enkele prijsvoorbeelden.

Wat de prijs van een video bepaalt

De prijs van een videoproductie begint bij € 750 en kan zo hoog oplopen als je zelf wilt. Voor ons is € 750 echter niet reëel; wij willen namelijk een minimum kwaliteit aanbieden en een goed resultaat garanderen. Als we uitgaan van een videoproductie met een goede preproductie, productie en postproductie, dan moet je rekening houden met een startprijs vanaf circa € 2.000. Drie factoren bepalen voor een groot deel de prijzen van videoproducties:
 • tijd
 • team
 • materiaal

Hoeveel tijd kost een videoproductie?

Uiteraard heeft het totaal aantal werkdagen een impact op de prijs. De prijs voor één dag filmen start rond de € 600 maar houd maar rekening met zeker € 1.000 omdat er bij de meeste producties een cameraman en een producer aanwezig moeten zijn. Twee filmdagen verdubbelt die prijs. Het aantal filmdagen ligt aan de complexiteit. Komt er lastig acteerwerk kijken bij een shot, dan duurt dit langer dan een eenvoudig shot. En speelt de film zich op meerdere locaties af, dan is er ook reistijd om rekening mee te houden.

Hoe complexer de productie, des te meer preproductie er nodig is: een creatief concept maken, acteurs casten, vergunningen aanvragen, enzovoort. Neem je deze taken uit handen door bijvoorbeeld zelf het script te schrijven, zelf de acteurs (eigen personeel) en de locatie (eigen kantoor) te regelen, dan scheelt dit in de prijs.

Na de draaiperiode hebben we nog geen film. De editors gaan aan de slag en die kunnen oneindig veel toevoegen aan de video. Allereerst lassen zij de beste shots aan elkaar. Vervolgens voegen ze visuele effecten toe of verwijderen ze juist elementen. Ze kiezen muziek en geluidseffecten. Ook bewerken ze de kleuren voor het filmische effect.

Heldere en inspirerende films met krachtige
 verhalen die mensen in beweging brengen

Het team van Sirius Vision

Het aantal benodigde personen voor een filmopname is de tweede factor die de prijs bepaalt. Deze personen bestaan uit de crew en de cast. Voor een kleinschalige productie vormen de cameraman en de producer de crew. Bij grotere, ingewikkelder producties haken meer crewleden aan: een regisseur, gaffer, geluidsman, tweede cameraman, drone operator en ga zo maar door. Al deze mensen maken de productie duurder, maar zeker ook beter.

De benodigde cast speelt ook een rol. De acteurs en figuranten kunnen vrienden, familie en collega’s zijn die het voor hun plezier doen. Gebruik je liever professionals, dan kost dit extra: rond de € 50 voor een figurant en vanaf € 250 voor een acteur. Wil je een bekende Nederlander in jouw video laten spelen, dan gaat dit bedrag in veelvoud over de kop.

Welk materiaal nodig voor een videoproductie?

Tot slot bepalen ook de benodigde materialen de prijs. Dit begint bij het type en aantal camera’s. Professionele camera’s beginnen bij € 1.000 en lopen uit tot pakweg € 100.000. In dit laatste geval filmen we bijvoorbeeld met een ARRI en daar betaal je meer voor. Als er twee camera’s simultaan aan elkaar draaien heb je een extra cameraman nodig. En naast de standaarduitrusting van camera, lenzen, statief, licht en geluid zijn er vele mogelijkheden om de shots naar een hoger niveau te tillen. Denk aan drones, cranes, steadycams of misschien wel een helikopter.

Andere factoren voor videoproductie

Naast de bovenstaande drie factoren zijn er veel meer zaken die de prijs bepalen. Een voice-over begint bij € 250. Muziekrechten kunnen € 20 kosten, maar mocht je nu dat ene nummer van The Rolling Stones willen, dan ben je veel meer kwijt. Daarnaast moet Mick Jagger ook nog eens zijn goedkeuring verlenen.

Wat kost een video?

Je ziet het: een prijs in hapklare brokken geven is niet eenvoudig. Wel kunnen we aan de hand van een situatieschets een indicatieve prijs geven. Je zult zien dat de prijs omhoog gaat naarmate je extra’s toevoegt aan jouw videoproductie. Hier volgen drie prijsvoorbeelden.

Video brengt jouw merk of product tot leven

Dat video werkt is geen geheim. Het is effectief en doeltreffend en het weet de doelgroep emotioneel te raken. Als je het ons vraagt is video het mooiste medium dat er is, maar dat is subjectief. Het is een medium waarbij verschillende elementen vloeiend in elkaar overlopen en elkaar versterken. Beeld in beweging ondersteunt door muziek en sound effects. Mooie woorden, maar hoe vertaalt zich dit in de cijfers? Waarom zou jouw bedrijf moeten inzetten op video en videomarketing?

Social Media VIdeo

Kleine productie, 3 dagen werk, kleine crew, eigen locatie, eigen acteurs
€ 2.500,-
 • 1 dag voorbereiding; creatieve sessie, briefing, conceptuitwerking, shotlist
 • 1 dag filmen; cameraman en producent, filmapparatuur, geluids- en lichtapparatuur
 • 1,5 dag edit; montage, visuele effecten, audio-nabewerking, color grading

Bedrijfsfilm

Middelgrote productie, 6 dagen werk, middelgrote crew, eigen locatie, eigen acteurs, voice-over
€ 7.500,-
 • 2 dagen voorbereiding; creatieve sessie, briefing, conceptuitwerking, brainstormsessie, scriptontwikkeling, storyboard, shotlist, callsheet, draaiboek
 • 1 dag filmen; cameraman, producent/regisseur, gaffer, filmapparatuur, geluids- en lichtapparatuur
 • 3 dagen edit; montage, visuele effecten, audio-nabewerking, voice-over, color grading, meerdere versies

Online Commercial

Grote productie, 10 dagen werk, grote crew, externe locatie, casting, complexe shots, voice-over
€ 15.000,-
 • 5 dagen voorbereiding; creatieve sessie, idee ontwikkeling, briefing, conceptuitwerking, brainstormsessie, scriptontwikkeling, storyboard, locatiescouting, casting, shotlist, callsheet, draaiboek
 • 2 dagen filmen; cameraman, producent, regisseur, gaffer, geluidsman, setdresser, drone-operator, crane-operator, filmapparatuur, geluids- en lichtapparatuur, drone, crane
 • 3 dagen edit; montage, visuele effecten, audio-nabewerking, voice-over color grading, meerdere versies

Ons meest recente werk:

Wat komt er allemaal bij kijken?

Het maken van een film gaat niet over één dag ijs. Het vereist een goede voorbereiding waarbij gekeken wordt naar de doelgroep en de doelstellingen van je organisatie. Vervolgens gaan we bepalen waar we ons op gaan richten met onze video strategy. Dit kan heel breed of juist heel specifiek zijn. Kortom, voor we ook maar één stap op de filmset zetten gaat er een periode van research, creativiteit en planning aan vooraf. Dit ziet er als volgt uit:

onze klanten

Wat zeggen onze klanten?

Bekijk al onze reviews
Sirius Vision
Sirius Vision Film Productions
5.0
Gebaseerd op 24 beoordelingen
powered by Google
icginbeeldicginbeeld
08:50 04 Mar 24
Heel prettig samengewerkt met Jordi en zijn team. Zeer professioneel bedrijf en daarnaast is het contact erg fijn. Er wordt super snel geschakeld, de deadline wordt altijd gehaald en er zijn duidelijke afspraken. Daarnaast zijn de draaidagen ook erg gezellig. En het belangrijkste.... het resultaat is erg mooi. Van harte aanbevolen!
Patrick DerkxPatrick Derkx
15:51 09 Feb 24
Heel prettig samen gewerkt met Jordi en zijn team. Duidelijke afspraken, proactief meedenken, punctualiteit, autonomie van werken etc. En..laten we het niet vergeten...hele knappe video's
Avek HaarlemAvek Haarlem
14:53 19 Jan 24
Eind vorig jaar heeft Serius Vision 5 helle mooie werken bij filmpjes gemaakt. Jordi de man was zeer professioneel en kwam goed voorbereid. Goede scripts en gedurende 2 dagen super mooie opnames gemaakt.Ik kan Serius Vision zeker aanbevelen. Benieuwd naar de resultaten? ga naar werkenbijavek.nl
Femke JansenFemke Jansen
09:33 06 Nov 23
Ik heb de samenwerking als heel prettig ervaren. Met oog voor detail zonder het grote geheel uit het oog te verliezen. De korte lijnen en besluitvaardigheid tijdens het proces waren heel fijn.
Bart SchreursBart Schreurs
11:14 23 Oct 23
Sirius Vision bewijst zich als een uitzonderlijke videoproductie partner. Hun professionele aanpak strekt zich uit van conceptontwikkeling tot eindmontage, en denken mee elke fase van het project. Tijdens iedere stap van het proces communiceren ze helder en duidelijk wat er moet en gaat gebeuren en is er duidelijk sprake van controle over het project.
Lilian KuertenLilian Kuerten
10:54 09 Oct 23
Voor onze campagne voor Jeugd en (school)veiligheid werkten we samen met Jordi en zijn team. Binnen no-time werd een draaiboek in elkaar gezet en waren de video's binnen twee weken een feit. Voortvarend en met mooi resultaat! Gemeente Amsterdam
Niels van DuijnNiels van Duijn
09:10 20 Sep 23
Met Sirius Vision is het fijn samenwerken! Tijdens het voortraject wordt er ontzettend veel aandacht besteed en ze stellen de juiste vragen. Een duidelijk overzicht volgt zodat je precies weet waar je aan toe bent. De productie is ronduit leuk en gezellig met deze mannen, om over het resultaat nog maar niet te spreken! Ontzettend gave video's na een leuk traject! Thanks!
Michael MichelMichael Michel
09:25 11 Jul 23
Als bedrijf waren we op zoek naar een betrouwbare partner om een campagne voor ons te produceren en Sirius Vision heeft onze verwachtingen overtroffen op alle fronten.Vanaf het allereerste contact was de communicatie met Sirius Vision professioneel en efficiënt. Ze waren altijd bereikbaar en reageerden snel op al onze vragen en verzoeken. Dit gaf ons een gevoel van vertrouwen en zekerheid gedurende het hele proces.Wat betreft het daadwerkelijke werk dat Sirius Vision heeft afgeleverd, kunnen we alleen maar lovende woorden spreken. De kwaliteit van de video's die ze hebben geproduceerd was perfect en sloot volledig aan op onze wensen.Daarnaast verdient het team van Sirius Vision ook lof voor hun professionaliteit en vriendelijkheid. Ze werkten nauw met ons samen om onze visie te begrijpen en brachten innovatieve ideeën naar voren om de campagne nog impactvoller te maken. Hun toewijding aan het leveren van uitstekende resultaten was duidelijk zichtbaar in elke stap van het proces.Tot slot was het project binnen de afgesproken tijd voltooid, wat aantoont dat Sirius Vision een bedrijf is dat zijn beloftes nakomt en streeft naar klanttevredenheid.Kortom, we kunnen Sirius Vision Film Productions ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een professioneel en betrouwbaar bedrijf voor videoproducties. Hun creativiteit, vakmanschap en toewijding aan klanttevredenheid zijn werkelijk indrukwekkend. We kijken ernaar uit om in de toekomst opnieuw met hen samen te werken.
Kirstin MantjeKirstin Mantje
16:20 03 Jul 23
Snelle en goede service!
Sirius Vision heeft voor ons een mooie wervingsfilm gemaakt. Het eindresultaat was zeer geslaagd. Maar ook de voorbereiding en begeleiding op de filmdag zelf was erg goed.
Michel CramerMichel Cramer
17:44 28 Jun 23
In contact gekomen met Sirius Vision om ons bedrijf onder de aandacht te brengen. Wisten door veel vragen te stellen de kern van onze dienstverlening samen te vatten en te verwerken in een pakkend concept. Uiteindelijk hebben we meerdere video’s ontvangen om op verschillende kanalen in te zetten. Erg tevreden met het eindresultaat.
marie louise buckensmarie louise buckens
12:58 20 Jun 23
Sirius Vision heeft de gemeente Halderberge begeleid met het schrijven van een script voor het introductie filmpje en bij de opnames ervan. We hadden allerlei wensen dus we waren zeker niet de gemakkelijkste klant. Er werd volop met ons meegedacht om onze creatieve ideeën naar een nog hoger plan te tillen. De opname dag zelf was ook erg leuk om mee te maken. Jordi en zijn collega hebben ons efficiënt, professioneel maar ook zeker met de nodige gezelligheid door de dag heen geloodst. Het resultaat is erg goed geworden! Dank aan Sirius Vision!!
Toxic SDUToxic SDU
09:27 14 Mar 23
Diverse projecten met Sirius Vision Film en Productions gedaan. Van e-learning tot promotiefilm en alles daar tussenin. Sirius Vision schakelt snel, denkt inhoudelijk mee en is creatief in het bedenken van oplossingen. Wat ons betreft dus echt een aanrader.
Robin HildenbrantRobin Hildenbrant
08:51 14 Mar 23
Super blij met de samenwerking met Sirus Vision! Een video producer die begrijpt wat er nodig is om tot een succesvolle productie te komen!
Denise ter HorstDenise ter Horst
12:16 06 Mar 23
De samenwerking met Sirius Vision heeft al onze verwachtingen overtroffen. De foto's en video's worden heel goed ontvangen op onze Social Media kanalen en geven precies de juiste uitstraling weer. Professionele aanpak en jongens die meedenken. Kortom: zeer tevreden en voor herhaling vatbaar!
brenden verweijbrenden verweij
14:27 03 Mar 23
Wij hebben een hele prettige samenwerking met Sirus Vision gehad voor meerdere video's die we hebben geschoten. Jordi is erg meedenkend en snapt al snel wat er neergezet moet worden en hoe we daar toe het beste kunnen komen. Fijn dat er creatief wordt mee gedacht. Jordi en Bruno werken snel, professioneel en leveren een super kwaliteit aan video's. Specifieke wensen in o.a de nabewerking e.d; niet was hen te gek. Daarnaast is het ook top dat Jordi adviseert hoe je daarna het best de video's kunt verspreiden en welke kanalen interessant kunnen zijn voor ons bedrijf. Als bedrijf zonder marketing afdeling voelt dit als een prettig verlengstuk. Bedankt!
Stephen ZwanenburgStephen Zwanenburg
11:07 06 Jan 23
Sirius Vision Film Productions luistert, denkt mee en is zeer creatief in het bouwen naar een geweldige bedrijfsfilm!
Y GumusY Gumus
09:31 25 Oct 22
Fijne samenwerking met Jordi en Bruno! Snelle afwerking en hoge kwaliteit in foto en video. Voor mijn volgende project kies ik zeker weer Sirius Vision!
Henk SwierHenk Swier
09:11 03 Aug 22
Zeer prettige samenwerking gehad met Sirius Vision. Samen tot een mooi concept gekomen waarna we erg blij zijn met onze bedrijfsvideo. Wij zijn tevreden!
UpRecruitUpRecruit
11:58 01 Aug 22
Een uitstekend productiebedrijf voor kwalitatief hoogwaardige video's! Wij zijn erg tevreden over de fijne samenwerking met Sirius Vision Film Productions.
Milan van EssenMilan van Essen
14:56 07 Jul 21
Hele fijne samenwerking met Sirius Vision.Tijdens de zoektocht naar een bedrijf die een pakkende promo van ons nieuwe product kon maken, kwam ik terecht bij deze professionals. Zij hebben ons verhaal op de juiste manier in beeld gebracht en mijn verwachtingen meer dan overtroffen.Bedankt voor de fijne samenwerking, dat er nog maar velen mogen volgen!
js_loader

Bedrijfsfilm, campagnefilm of commercial laten maken?

Benieuwd geworden naar wat we voor elkaar kunnen betekenen? Of gewoon nieuwsgierig? Neem gerust contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden.
Sirius Vision - Jordi de Man

Let's talk

Jordi de Man
Founder / Producer / Regisseur
Jordi@siriusvision.nl
+31 623 088 936
Neem contact op
menu