Vragen? Bel ons gerust: Tel: +316 230 88 936
Sirius Vision - Film Productions
Sirius Vision - Film Productions

Bedrijfsvideo laten maken of zelf filmen?

Bedrijfsvideo laten maken? Stel dat je een bedrijf hebt dat luxe meubelen maakt. Je hebt besloten dat het tijd is voor een bedrijfsvideo die jouw producten beter onder de aandacht brengt bij potentiële klanten. Met jouw oog voor design en jouw netwerk denk je dit prima zelf te kunnen doen – voor een fractie van het bedrag dat een professionele filmmaker rekent. Logisch, toch?

Voordat we die vraag beantwoorden, moeten we jou (als kersverse meubelmaker) eerst feliciteren: je bent één van die zeldzame ondernemers die het belang inziet van videomarketing. Video is een geweldige manier zijn om je merk te versterken, je producten of diensten te promoten en je bedrijfscultuur te tonen aan potentiële klanten. Toch vinden veel ondernemers het ‘eng’ om op video te gaan. Jij gelukkig niet, en dat kan jou een concurrerend voordeel opleveren.


In dit artikel bespreken we de voordelen en nadelen van een bedrijfsvideo laten maken. Ook zien we wat de plus- en minpunten van een eigen videoproductie zijn. Al is het een hele opgave, we zullen toch proberen om objectief te blijven. Zo kun jij een geïnformeerde keuze voor jouw bedrijf maken.

Zelf bedrijfsvideo maken voordelen:

Zelf bedrijfsvideo maken

Als je ervoor kiest om zelf een bedrijfsfilmpje te maken, brengt dat een aantal voordelen met zich mee. Ten eerste kun je kosten besparen door geen professionele videoproductiebedrijf in te huren. Dit kan vooral handig zijn voor kleine bedrijven met beperkte middelen. Bovendien heb je volledige controle over het proces, van de conceptontwikkeling tot de postproductie. Bekijk eens onze prijzen.

Dit betekent dat je de mogelijkheid hebt om je eigen visie te volgen en ervoor te zorgen dat de video aan al jouw specifieke behoeften voldoet. Tot slot kun je flexibeler zijn als het gaat om de planning en uitvoering, omdat je niet gebonden bent aan de schema's en deadlines van een extern bedrijf.

De nadelen van zelf je bedrijfsfilm maken

Hoewel er voordelen zijn aan het zelf maken van een bedrijfsvideo, zijn er ook enkele nadelen. Een belangrijk nadeel is dat de kwaliteit vaak lager is dan wanneer het uitbesteed zou worden aan een professioneel videoproductiebedrijf. Zelfs als je een goede camera hebt, kan het moeilijk zijn om de technische vaardigheden te hebben om de video professioneel te bewerken en af te werken. Bovendien kan het maken van een video een tijdrovend proces zijn, vooral als je geen ervaring hebt met videoproductie. Ten slotte kan het werken zonder de input van een professional betekenen dat er creatieve beperkingen zijn die de kwaliteit en effectiviteit van de video beïnvloeden.

Bedrijfsvideo laten maken: waarom uitbesteden?

Als je besluit om de productie van je bedrijfsvideo uit te besteden aan experts zoals die van Sirius Vision, kun je profiteren van verschillende voordelen. 

Allereerst is er de garantie van hoge kwaliteit, omdat wij beschikken over de juiste technische vaardigheden en apparatuur voor professionele videoproducties.

Bovendien bespaar je veel tijd en moeite doordat het productieproces volledig wordt beheerd door een ervaren en kundig team. 

Tot slot zorgen wij ervoor dat jouw kijker geboeid is vanaf de eerste seconde. Dankzij storytelling komt de boodschap echt over. Het uitgebreide vooronderzoek helpt daarbij: we bestuderen jouw doelgroep, de behoeften van deze doelgroep, de doelstellingen en de eventuele obstakels die jouw doelgroep ervaart.

Er kleven ook nadelen aan uitbesteden

Een van de belangrijkste nadelen van uitbesteding aan een professioneel videoproductiebedrijf, zoals Sirius Vision, is dat er kosten aan verbonden zijn. Dit kan vooral een uitdaging zijn voor kleine bedrijven met beperkte budgetten. Bovendien kan het betekenen dat je minder directe controle hebt over het proces en dat de creatieve input vanuit het bedrijf beperkter is dan bij het maken van een video in-house.

Wat is de beste keuze voor jouw bedrijf?

Als je een beslissing moet nemen over het maken van een bedrijfsvideo, is het belangrijk om te kijken naar de specifieke behoeften van jouw bedrijf en de doelstellingen van de video. Ben je bijvoorbeeld een starter met een beperkt budget, dan kan het zijn dat een videoproducent als Sirius Vision buiten je financiële bereik ligt (voor nu).

Heb je een wat groter bedrijf en maak je al een budget vrij voor marketing, dan kun je een bedrijfsvideo laten maken door bijvoorbeeld Sirius Vision. Met behulp van onze creatieve ideeën en strategieën, kunnen we helpen bij het ontwikkelen van een videocontent-strategie die past bij jullie doelen en budget.

Denk je dat professionele videomarketing van Sirius Vision iets voor jou is of wil je meer informatie? Vragen staat vrij. Neem contact op voor een offerte of om samen ideeën te brainstormen. Tot gauw!

Lees ook onze andere blogs

Creatie het concept achter de video

Een bedrijfsfilm laten maken

Een bedrijfsfilm laten maken kan een krachtig instrument zijn om jouw merk te promoten, je boodschap te verspreiden en potentiële klanten aan te trekken. Of je nu een klein bedrijf bent dat zijn lokale aanwezigheid wil vergroten of een groot bedrijf dat wereldwijd bekendheid wil genereren, een goed geproduceerde bedrijfsfilm kan een aanzienlijke impact hebben […]
Het verhaal achter videoproductiebedrijf Sirius Vision

Het verhaal achter videoproductiebedrijf: Sirius Vision

“Ik stop met werken voor een baas en ga een eigen videoproductiebedrijf beginnen” Dat zei ik een paar jaar geleden. En zo geschiedde. De schrik in de ogen van mijn moeder kan ik mij als de dag van gister herinneren. “Je verdiend toch leuk geld, je hebt zekerheid, dat gooi je toch niet weg”. En […]
Een promotiefilm laten maken

Een promotiefilm laten maken: Het gezicht van jouw Bedrijf!

In een tijdperk waarin we niet onder de digitale wereld uitkomen en de concurrentie sterker is dan ooit tevoren, is het cruciaal om je bedrijf op een unieke en authentieke manier te presenteren. Een promotiefilm laten maken biedt niet alleen de mogelijkheid om je producten of diensten te visualiseren, maar creëert een persoonlijk verhaal dat […]
1 2 3 6

Bedrijfsfilm, campagnefilm of commercial laten maken?

Benieuwd geworden naar wat we voor elkaar kunnen betekenen? Of gewoon nieuwsgierig? Neem gerust contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden.
Sirius Vision - Jordi de Man

Let's talk

Jordi de Man
Founder / Producer / Regisseur
Jordi@siriusvision.nl
+31 623 088 936
Neem contact op
menu