Vragen? Bel ons gerust: Tel: +316 230 88 936
Sirius Vision - Film Productions
Sirius Vision - Film Productions

Een bedrijfsfilm laten maken

Een bedrijfsfilm laten maken kan een krachtig instrument zijn om jouw merk te promoten, je boodschap te verspreiden en potentiële klanten aan te trekken. Of je nu een klein bedrijf bent dat zijn lokale aanwezigheid wil vergroten of een groot bedrijf dat wereldwijd bekendheid wil genereren, een goed geproduceerde bedrijfsfilm kan een aanzienlijke impact hebben op jouw publiek. Maar waar begin je? Hier zijn enkele cruciale overwegingen om rekening mee te houden bij het plannen en produceren van jouw bedrijfsfilm.

"Of je nu een klein bedrijf bent dat zijn lokale aanwezigheid wil vergroten of een groot bedrijf dat wereldwijd bekendheid wil genereren, een goed geproduceerde bedrijfsfilm geef aanzienlijke impact."

Jordi eigenaar van Sirius Vision

Creatie: het concept achter de video

Het eerste en meest essentiële aspect van een bedrijfsfilm laten maken is het concept. Wat wil je communiceren? Wat is de kernboodschap die je aan jouw kijkers wilt overbrengen? Voordat je begint met het filmen, is het belangrijk om een duidelijk doel voor ogen te hebben. Dit kan variëren van het introduceren van jouw bedrijf en zijn missie tot het presenteren van nieuwe producten of diensten.

Denk na over het verhaal dat je wilt vertellen. Een goed verhaal kan de kijker betrekken en emotioneel raken, waardoor jouw boodschap langer blijft hangen. Overweeg ook de stijl en toon van de film. Moet het formeel en informatief zijn, of juist informeel en vermakelijk? Het kennen van jouw doelgroep kan je helpen de juiste toon te bepalen.

Planning: van script tot filmdag

Een goede planning is cruciaal voor een succesvolle bedrijfsfilmproductie. Begin met het schrijven van een script. Dit hoeft niet per se een uitgebreid document te zijn, maar het moet wel de belangrijkste punten bevatten die je wilt overbrengen. Wil je het nou heel strak plannen, maak dan een uitgebreid draaiboek met moodboards, storyboard, shotlist en callsheets. Het script zal als leidraad dienen tijdens het filmen en zorgt ervoor dat je niets belangrijks vergeet.

Na het script komt de productiefase. Dit omvat het plannen van de opnamedagen, het inhuren van eventuele acteurs of sprekers, en het verzamelen van de benodigde apparatuur. Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt voor de voorbereiding, zodat alles soepel verloopt op de dag van de opname. Dit is vaak een dag met veel mensen dus wil je de tijd efficiënt benutten.

Kosten: budgettering en financiële Overwegingen

Het budget voor een bedrijfsfilm kan sterk variëren, afhankelijk van factoren zoals de lengte van de film, de complexiteit van de productie en de kwaliteit van de gebruikte apparatuur. Het is belangrijk om realistisch te zijn over wat je kunt veroorloven en om een budget op te stellen voordat je begint met de productie.

Overweeg ook de langetermijnvoordelen van de investering in een bedrijfsfilm. Hoewel het maken van een film initieel kosten met zich meebrengt, kan het op de lange termijn waarde toevoegen aan jouw merk en meer klanten aantrekken.

Uitvoering: filmen en bewerken

Het filmen van de bedrijfsfilm is slechts de eerste stap. Na de opnames komt de postproductie, waarbij de ruwe beelden worden bewerkt tot een samenhangend geheel. Dit omvat het toevoegen van muziek, het verbeteren van de kleuren en het bijsnijden van onnodige delen.

Het is belangrijk om tijdens de bewerkingsfase de kernboodschap van de film in gedachten te houden. Zorg ervoor dat alle toevoegingen en wijzigingen de algehele boodschap versterken en niet afleiden van wat je wilt communiceren.

Wat zijn de beste tips voor het maken van je bedrijfsfilm?

  1. Kill your darlings. Maak je filmscript zo helder mogelijk voor een zeer duidelijke boodschap.
  2. Gebruik emotie in je video, dit spreekt beter aan en houdt de aandacht erbij.
  3. Zorg dat je video tijdloos is. Zo kan je deze nog heel lang inzetten voor marketingdoeleinden.
  4. De eerste seconden tellen. Zorg dat je de kijker in de eerste 5 seconden te pakken hebt zodat ze willen blijven kijken.
  5. Gebruik storytelling, mensen onthouden verhalen beter dan feiten of cijfers.

Conclusie: bedrijfsfilm laten maken

Een bedrijfsfilm laten maken kan een uitdagend proces zijn, maar met de juiste planning en voorbereiding kan het een krachtig instrument zijn om jouw bedrijf te promoten en jouw boodschap over te brengen aan jouw publiek. Door rekening te houden met aspecten zoals creatie, planning, kosten en uitvoering, kun je ervoor zorgen dat jouw bedrijfsfilm een succes wordt en de gewenste resultaten oplevert. Kan je hier nu wel wat hulp bij gebruiken neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

Wil je graag nog meer lezen over bedrijfsfilms?

Check onze overige blogs:

Lees ook onze andere blogs

Creatie het concept achter de video

Een bedrijfsfilm laten maken

Een bedrijfsfilm laten maken kan een krachtig instrument zijn om jouw merk te promoten, je boodschap te verspreiden en potentiële klanten aan te trekken. Of je nu een klein bedrijf bent dat zijn lokale aanwezigheid wil vergroten of een groot bedrijf dat wereldwijd bekendheid wil genereren, een goed geproduceerde bedrijfsfilm kan een aanzienlijke impact hebben […]
Het verhaal achter videoproductiebedrijf Sirius Vision

Het verhaal achter videoproductiebedrijf: Sirius Vision

“Ik stop met werken voor een baas en ga een eigen videoproductiebedrijf beginnen” Dat zei ik een paar jaar geleden. En zo geschiedde. De schrik in de ogen van mijn moeder kan ik mij als de dag van gister herinneren. “Je verdiend toch leuk geld, je hebt zekerheid, dat gooi je toch niet weg”. En […]
Een promotiefilm laten maken

Een promotiefilm laten maken: Het gezicht van jouw Bedrijf!

In een tijdperk waarin we niet onder de digitale wereld uitkomen en de concurrentie sterker is dan ooit tevoren, is het cruciaal om je bedrijf op een unieke en authentieke manier te presenteren. Een promotiefilm laten maken biedt niet alleen de mogelijkheid om je producten of diensten te visualiseren, maar creëert een persoonlijk verhaal dat […]
1 2 3 6

Bedrijfsfilm, campagnefilm of commercial laten maken?

Benieuwd geworden naar wat we voor elkaar kunnen betekenen? Of gewoon nieuwsgierig? Neem gerust contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden.
Sirius Vision - Jordi de Man

Let's talk

Jordi de Man
Founder / Producer / Regisseur
Jordi@siriusvision.nl
+31 623 088 936
Neem contact op
menu