Vragen? Bel ons gerust: Tel: +316 230 88 936
Sirius Vision - Film Productions
Sirius Vision - Film Productions

Waarom een bedrijfsfilm maken?

Waarom een bedrijfsfilm maken? Bedrijfsfilms worden steeds populairder als marketingmiddel en dat is geen verrassing. Met een bedrijfsfilm kun je jouw bedrijf op een unieke manier in de kijker zetten en een blijvende indruk maken op potentiële klanten en partners.

In deze blogpost ontdek je waarom een bedrijfsfilm maken zo’n goed idee is. Van het vergroten van de merkbekendheid tot het tonen van je bedrijfscultuur en het aantrekken van potentiële werknemers – er zijn meerdere voordelen verbonden aan een bedrijfsfilm.

Wat is een bedrijfsfilm?

Wat is een bedrijfsfilm

Laten we bij de basis beginnen: de definitie van een bedrijsfilm. Want dit is méér dan zomaar een filmpje waarin je vertelt wie je bent en wat je doet. Met een bedrijfsfilm presenteer je jouw onderneming op een manier waar tekst en afbeeldingen niet tegenop kunnen. Je vertelt hiermee op een visueel aantrekkelijke manier jouw verhaal en neemt de kijker mee in jouw wereld. 

Omdat zo’n bedrijfsfilm op verschillende platformen kan worden getoond, worden er vaak varianten van gemaakt: bijvoorbeeld een kortere versie van 30 seconden en een langere versie van 90 seconden.

5 voordelen van een bedrijfsfilm

Er zijn zoveel redenen waarom ondernemers zoals jij kiezen voor een bedrijfsfilm. Jij kunt dus eigenlijk niet achterblijven. Ontdek hier waarom een bedrijfsfilm een slimme zet kan zijn voor jouw bedrijf. 

 1. Verhoogt de merkbekendheid en zichtbaarheid
  Een bedrijfsfilm helpt om de merkbekendheid van jouw bedrijf te vergroten en het op een originele manier te presenteren aan klanten, leveranciers en partners. Ook potentiële werknemers krijgen hiermee een uniek kijkje in de keuken.
 1. Versterkt de bedrijfsidentiteit
  Een bedrijfsfilm helpt om je bedrijfsidentiteit te versterken en een blijvende indruk op potentiële klanten te maken. Door jullie verhaal op jouw manier te vertellen, ondersteund met muziek en jullie eigen stemmen, kun je jouw bedrijf op een authentieke manier presenteren. Trouwens, een professionele voice-over kan natuurlijk ook!
 1. Toont de bedrijfscultuur
  Door een kijkje achter de schermen te geven en te laten zien hoe het er in jouw bedrijf aan toegaat, kun je een positief beeld schetsen van de werkomgeving. Jullie bedrijfscultuur kan niet alleen een klik met potentiële partners creëren, maar ook met kandidaat-werknemers. 
 1. Geef een persoonlijk tintje aan jouw merk
  Een bedrijfsfilm geeft een persoonlijk tintje geven aan het merk en de band tussen het bedrijf en de klanten versterken. Door op een creatieve manier te laten zien wie je bent en waar je voor staat, kun je de band met jouw doelgroep versterken.
 1. Verhoogt de conversie en de omzet

En last but not least, een bedrijfsfilm verhoogt de conversie en het bereik van jouw bedrijf. Je vertelt jouw verhaal op een aantrekkelijke manier, wat de doelgroep aanspreekt en deze mensen overtuigt om klant te worden.

Waar moet een bedrijfsfilm aan voldoen?

Nu je weet waarom een bedrijfsfilmpje laten maken zo slim is, willen we even stilstaan bij de eisen waaraan een succesvolle video aan moet voldoen. Want hoe goed de camera in je mobiele telefoon ook is, het is niet zo dat elk willekeurig filmpje indruk maakt. 

En daarmee belanden we meteen bij de eerste regel: een bedrijfsfilm moet een professionele productie zijn, waar goed over nagedacht is. Met de juiste voorbereiding, apparatuur van hoge kwaliteit en uitgebreid editen zorgen wij ervoor dat je serieus en betrouwbaar overkomt.

Ook is het belangrijk dat de film een meeslepend verhaal vertelt. Je hebt weinig tijd, maar kunt wel degelijk storytelling in de bedrijfsfilm verwerken. Dat zorgt ervoor dat je de aandacht van de kijker vasthoudt.

Daarnaast wil je ervoor zorgen dat jouw bedrijfsfilm de waarden en de identiteit van jouw bedrijf weerspiegelt. Niet alleen jij, maar ook jouw klanten en zakenpartners willen zich kunnen herkennen in de stijl, de boodschap en de sfeer van de video.

Bedrijfsvideo kosten

Een goede ondernemer is altijd benieuwd naar het kostenplaatje. Maar dat we daar geen sluitend antwoord op kunnen geven, begrijp je als je bedenkt welke variabelen erbij komen kijken. Het ene bedrijf wil een eenvoudig filmpje in het eigen kantoor laten opnemen, terwijl het andere bedrijf een grote productie in de buitenlucht met acteurs wil. De benodigde apparatuur en het personeel dat erbij komt kijken is een belangrijke factor. 

Maar als je ons het mes op de keel zet, komen we op bedrijfsvideo kosten van gemiddeld € 7.500,– uit. Voor die prijs heb je een compleet pakket met een uitgebreide voorbereiding (inclusief o.a. conceptuitwerking, scriptontwikkeling, storyboard, en draaiboek), één a twee filmdagen (inclusief o.a. regisseur en apparatuur) en een complete edit (montage, visuele effecten, audio-nabewerking, voice-over en color grading).

Vraag een gratis offerte aan

Bedrijfsfilms laten maken doe je bij Sirius Vision. Bekijk onze inspirerende klantcases om te zien welke sfeer onze video’s ademen. Zou je zoiets voor jouw bedrijf willen, dan worden wij graag jouw videopartner. Vraag vrijblijvend een offerte aan om een idee te krijgen van de mogelijkheden en de benodigde investering. Tot gauw!

Lees ook onze andere blogs

Creatie het concept achter de video

Een bedrijfsfilm laten maken

Een bedrijfsfilm laten maken kan een krachtig instrument zijn om jouw merk te promoten, je boodschap te verspreiden en potentiële klanten aan te trekken. Of je nu een klein bedrijf bent dat zijn lokale aanwezigheid wil vergroten of een groot bedrijf dat wereldwijd bekendheid wil genereren, een goed geproduceerde bedrijfsfilm kan een aanzienlijke impact hebben […]
Het verhaal achter videoproductiebedrijf Sirius Vision

Het verhaal achter videoproductiebedrijf: Sirius Vision

“Ik stop met werken voor een baas en ga een eigen videoproductiebedrijf beginnen” Dat zei ik een paar jaar geleden. En zo geschiedde. De schrik in de ogen van mijn moeder kan ik mij als de dag van gister herinneren. “Je verdiend toch leuk geld, je hebt zekerheid, dat gooi je toch niet weg”. En […]
Een promotiefilm laten maken

Een promotiefilm laten maken: Het gezicht van jouw Bedrijf!

In een tijdperk waarin we niet onder de digitale wereld uitkomen en de concurrentie sterker is dan ooit tevoren, is het cruciaal om je bedrijf op een unieke en authentieke manier te presenteren. Een promotiefilm laten maken biedt niet alleen de mogelijkheid om je producten of diensten te visualiseren, maar creëert een persoonlijk verhaal dat […]
1 2 3 6

Bedrijfsfilm, campagnefilm of commercial laten maken?

Benieuwd geworden naar wat we voor elkaar kunnen betekenen? Of gewoon nieuwsgierig? Neem gerust contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden.
Sirius Vision - Jordi de Man

Let's talk

Jordi de Man
Founder / Producer / Regisseur
Jordi@siriusvision.nl
+31 623 088 936
Neem contact op
menu